اصول 

ساختمانی قفس‌های پرورش مرغ تخمگذار محصول مصالحی که به فعالیت می رود می بایست محکم و در عین حالا سبک و قابل ضدعفونی باشد . 

مقدار قفس های انفرادی بایستی طوری انتخاب شوند که در عین حالی که از نظر جا به صرفه باشد، مرغ نیز آسوده باشد . ارتفاع آن به اندازه‌ای باشد که مرغ بتواند به راحتی در آن بایستد و پهنا و طول آن نیز به اندازه‌ای باشد که مرغ به راحتی بتواند به به دور خود بچرخد . 

کف قفس بایستی از میله های مشبک ساخته شود . چشم های آن بایستی به اندازه ای باشد که نیز مرغ به راحتی روی آن تکان کند و نیز مدفوع به سهولت از میان آن ها قبل و زیر افتد . به علاوه کف آن باید خیلی سفت باشد که بتواند وزن مرغ را تحمل کند؛ نباید زمخت و خشن باشد که سبب ساز شکسته شدن تخم مرغ ها شود؛ شیب کف نیز می بایست مسئله اعتنا قرار گیرد چون شیب خیلی فراوان باعث خواهد شد که تخم مرغ به سرعت بغلتد و موجب کنار گذاشتن دار شدن تخم مرغ‌ها گردد و شیب ناچیز منجر آلوده شدن و همینطور شکستن تخم مرغ در ذیل پای مرغ خواهد شد . 

در قفس ها، به هر شکلی که ساخته می شوند می بایست طوری تعبیه شوند که از فرار و گریز مرغ ها دوری نمایند و باز و بسته کردن آن ها هم سهل باشد تا در موقع واکسیناسیون یا دریافت کردن مرغ وقت زیادی را نگیرد بدین خواسته پهنای در بایستی به مقدار کافی باشد . 

دانخوری و آبخوری ها می بایست به نحوی طراحی شده باشند که از ریخت و پاش دوری شود، منوط به این که مرغ بتواند به سادگی از آن ها به کارگیری نماید . 

ساختمان 

قفس رشد مرغ تخمگذار 

بلوغ 

زودتر مرغ تخمگذار با نوردهی مناسب سال ها پیش تصور میشد که مرغ ها در زمستان تولید ندارند و تخم گذاری انها از فصل بهار مقدمه می شود . مرغداری امروزی به این تصور، جواب منفی داد . نور و روشنایی از روش چشمان حیوان روان مربوطه را تحریک کرده، اثر این تحریک به مغز می رود و با امر مغز غده های مخصوصی در اندام جنسی حیوان هورمون هایی را ترشح می کنند، این هورمون ها باعث بلوغ جنسی و تولید تخم مرغ می شود . 


نوردهی 

سالن رشد مرغ تخمگذار 

در خلال نوردهی دو فعالیت جدا از هم یکی بر روی پولت ها و دیگری بر روی مرغان تخم گذار چهره می پذیرد . پولت های سبک و نصفه سنگین وزن در سن ۲۰ هفتگی شروع به تخم گذاری می نمایند، زمانی پولت ها زیر تاثیر رژیم نوردهی (افزایش پیداکننده ای) باشند زودتر به تخم می آیند و بازه برهه زمانی متعددی تخم مرغ ریز ساخت می نمایند که دوچندان مناسب بازار نبوده، ارزش اقتصادی پائینی دارا هستند . 

ماشین جوجه کشی

این پدیده منفی ، معمولاً وقتی اتفاق می افتد که جوجه ها در ماه های اول بهار به عالم آمده باشند لذا رشد این جوجه ها مصادف با روزهای طولانی آخر بهار یا فصل‌تابستان می باشد . مرغدار می تواند به راحتی با این پدیده منفی مقابله نموده، برنامه ای منظم جهت نوردهی تالار های رویش اعمال نماید . در فیس رویش پولت ها بوسیله تولید کننده ی دیگر، مرغدار (در اینجا خریدار نیمچه ی تخم گذار) می باید بر برنامه ی نوردهی آنها نظارت داشته باشد . 


بازه زمانی 

نوردهی در سالن رشد مرغ تخمگذار در مسیر برنامه نوردهی توصیه می شود از سن ۳ روزگی تا ۲۰ هفتگی (یعنی نقطه پايان ۵ ماهگی) روزمره ۸ ساعت فروغ و روشنایی و ۱۶ ساعت ظلمت اعمال شود . طی این زمان طول مدت نوردهی نباید کم یا این که زیاد شود . در ضمن در سا‌عتها ظلمت از هیچ منفذی نباید فروغ به باطن سالن برسد . آنگاه از طی این مدت و نقطه پایان ۵ ماهگی پولت ها، دوران نوردهی بطور ناگهانی به ۱۳ ساعت رسد و در هر هفته ۱۵ دقیقه بیشتر شود تا در کل به ۱۴ ساعت برسد . به این ترتیب در طول مقطع تخم گذاری، مرغ ها ۱۰ ساعت ظلمت و ۱۴ ساعت روشنائی خواهند داشت . 


حتمی به ذکر است که سا‌عتها روشنائی برای مرغ تخم گذار در جریان ساخت تخم مرغ نباید به هیچ عنوان کاهش یابد . از طرف دیگر افزایش ساعت‌ها روشنائی یه پدیده های منفی ۱- پوسته ی نازک تر ۲- تخم مرغ کمردار ۳- ارتقا مرگ ومیر را در بر دارد . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ تخصصی دانش آموزان کلاس نهم رعد فلزیاب و گنچیاب های اورجینال NAQIBESTAKHR مطالب سرگرمی زیبا و جالب مجله هفتگي شيکسون مطالب مفید از سراسر وب closed خبرنویس CRM Sales and Marketing