انواع 
لانه تخمگذاری در طیور و استانداردهای مربوطه مرغ معمولا بر حسب غریزه ، به تخمگذاری در جای معینی عادت دارد ؛ از این رو با دقت به این غریزه ، در تالار مرغهای تخمگذار ، بایستی به تعداد معینی آشیانه تخمگذاری نصب نمود . این دستور سبب ساز سهولت توده آوری تخم مرغها شده و از شکستن و هم آلوده و کثیف شدن آن‌ها خودداری می نماید . لانه های تخمگذاری انواع متفاوت داشته و ممکن هست از مال چوب ، آهن و چه بسا پلاستیکی باشد . 
در کشور ایران معمولا آشیانه های تخمگذاری از آهن (ورق ) ساخته می شود ، چون شستشو و ضد عفونی آن ، آسان و تداوم آن بخش اعظم هست . 
همانطوری که گفته شد این آشیانه ها انواع مختلفی دارا‌هستند که ذیلا هر یک به طور غیروابسته توضیح داده می شوند: الف) 
آشیانه های تخمگذاری انفرادی معمولا مرغها به لانه های تخمگذاری انفرادی عشق و علاقه بیشتری دارند . 
ابعاد این لانه ها برای نژادهای سبک ، عرض ۳۰ سانتی متر ، طول ۲۵ سانتی متر و طول ۲۵ سانتی متر بوده و برای مرغهای تخمگذار نژاد سنگین بعد ها نام برده به ترتیب ۳۷ و ۳۰ و ۳۰ سانتی متر می باشد . لانه های انفرادی زمینه نیاز در کنار نیز و در راز تا راز سالن قرار گرفته و ممکن می باشد به رخ یک طبقه و یا این که دو طبقه ساخته شوند . 
مدخل ورودی لانه به صورت سوراخ بزرگی در جلو قرار گرفته هست تا مرغها بتوانند به راحتی وارد آن شوند . برای راحتی مرغها معمولا کف آشیانه را با کمی تراشه نجاری فرش می کنند . معمولا برای هر ۴ یا ۵ مرغ تخمگذار ، یک آشیانه تخمگذاری انفرادی در نظر گرفته می شود . 
ب) 
آشیانه های تخمگذار گونه جمعی در این آشیانه تخمگذاری به شکل جمعی انجام می گیرد و کالا این آشیانه ممکن میباشد از چوب یا این که آهن سفید و یا پلاستیک باشد . طول و عرض و ارتفاع این آشیانه ها به ترتیب ، ۱۸۰ ، ۶۰ و ۳۸ سانتی متر بوده و برای ۵۰ قطعه مرغ تخمگذار یک لانه جور جمعی در نظر گرفته می شود . سقف آن با زاویه ۴۵ جايگاه شیب دار بوده و به وسیله لولا باز و بسته می شود . باطن آشیانه به وسیله دیواره های کوتاهی تقسیم بندی می شود تا مرغها حین تخمگذاری مزاحم یکدیگر نشوند . شایان ذکر میباشد که مدخل ورود مرغها در نصیب جلو لانه قرار دارد . 
ج) 
آشیانه های تخمگذاری اتوماتیک این لانه در مرغداریهای تبارک ، همچنین در تشکیلاتی که تخم مرغ جوجه کشی تنظیم می شود ، همگانی بوده و برای عده آوری تخم مرغ احتیاج به خدمتکار نمی باشد . آشیانه های تخمگذاری به شکل انفرادی و سرتاسری قرار گرفته و ممکن میباشد از یک سطر به طور ساده و یا دو ردیف پشت به پشت تشکیل شده باشند . 
کف لانه تخمگذاری ، دارنده شیب ملایمی از جلو به عقب می‌باشد ، به‌این ترتیب هنگامی که تخم مرغ گذاشته شد ، به آهستگی غلتیده و به بیرون از لانه به کانالی که نوار جمع آوری تخم مرغ در آن قرار گرفته می باشد سوق‌دهی می شود . در این موقعیت به وسیله نوار نقاله به طور اتوماتیک به تکان درآمده و تخم مرغها به انبار انتقال می یابد . 
هزینه این جور لانه گران بوده و علاوه بر این ، مدام یک‌سری از مرغها در روی بستر تخمگذاری می نمایند و به عبارتی طوری که گفته شد این سیستم فقط در مرغداریهای والا مقرون به صرفه هست . 
د) 
لانه های انفرادی این لانه های انفرادی بوده و هر کدام دارای درب تله ای میباشند که با ورود مرغ به باطن آشیانه ، درب بسته گردیده و مرغ می بایست پس از حبس شدن ، به وسیله کارگران آزاد شود ، لانه های تله ای برای رکوردگیری تعداد تخم مرغی که یک مرغ ساخت می نماید ، به کار گیری می شود . در این سیستم هر مرغ شماره مشخصی داراست و این شماره بر روی تخم مرغی که آن می گذارد تصویب می شود تا مطالعات بعدی سهل گردد . برای هر سه قطعه مرغ یک لانه تله ای کافیست . 

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : لانه ,تخمگذاری ,آشیانه ,مرغها ,انفرادی ,بوده ,قرار گرفته ,تخمگذاری انفرادی ,آشیانه تخمگذاری ,باطن آشیانه ,ممکن میباشد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیچ و مهره Maha لباس فوتوز | Clothing Photos گروه تفکر سیستمی پنجره دوجداره و پنجره upvc Jeffrey Kino رمان عرفان دیجیتال